Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Assistent komt naar meer Chrome OS-apparaten’

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2018, 10:04 CategorieChrome OS

Zoals het er nu naar uitziet is Google voornemens de Google Assistent naar meer Chrome OS-apparaten te brengen. De stemassistent is momenteel alleen officieel beschikbaar voor de Pixelbook en de onlangs aangekondigde Pixel Slate van de zoekmachinegigant.

Google Assistent op meer Chrome OS-apparaten – gerucht

Google geeft de Google Assistent binnenkort een nieuwe lik verf op het Chrome OS, op basis van Android Pie, maar dat is niet het enige dat gaat veranderen. Achter de schermen zal Google ook het één en ander gaan aanpassen, waardoor de stemassistent naar veel meer Chrome OS-apparaten kan gaan komen. Nu is de assistent alleen beschikbaar op de Pixelbook en Pixel Slate van Google. Chrome Story schrijft namelijk dat de stemassistent naar “alle” Chrome OS-apparaten moet gaan komen door deze veranderingen.

Er is nu een nieuwe vlag beschikbaar binnen Chrome OS Canary (de ontwikkelaarsversie) die daarop wijst. De huidige Google Assistent op Chrome OS wordt nog aangedreven door de Google-app voor Android, maar deze nieuwe versie zou een combinatie van native en webinterfaces moeten gaan gebruiken, waardoor de Google-app dus niet nodig zou zijn en, inderdaad, meer Chromebooks toegang kunnen krijgen tot de assistent. Momenteel is dat niet het geval, omdat lang niet elk Chromebook-model Android-apps ondersteunt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.