Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google lanceert app voor stembediening voor mensen met beperkingen

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2018, 10:26 CategorieApplicaties

Google heeft een app gelanceerd die mensen met een beperkte mobiliteit kan helpen bij het gebruiken van hun Android-smartphones. Gebruikers kunnen zo apps openen en bedienen, teksten schrijven en bewerken en tegen de Google Assistant, de slimme stemassistent van de zoekmachinegigant, praten.

Download Googles app voor stembediening

Google heeft bekendgemaakt dat Android-gebruikers nu een nieuwe app voor stembediening kunnen downloaden. De app, genaamd Voice Access, moet moeten met een beperkte mobiliteit in staat stellen hun telefoons te kunnen (blijven) gebruiken. Zo is het mogelijk apps op te starten en te gebruiken, teksten te schrijven en bewerken en tegen de Google Assistant te praten. De stemcommando’s kunnen heel specifiek zijn: zo kun je op specifieke knoppen drukken, instellingen veranderen en zelfs door apps en content scrollen.

Google schrijft dat het bedrijf zich voor nu voornamelijk concentreert op mensen met de ziekte van Parkinson, multiple sclerosis (ms), artritis en ruggenmergletsels. Voorlopig ondersteunt de app alleen de Engelse taal, maar in de toekomst wordt er ondersteuning voor meerdere talen toegevoegd. Op deze ondersteuningspagina kun je lezen welke commando’s er zoal zijn, waardoor je zelf misschien de app al eens kunt uitproberen. Wanneer de Nederlandse taal wordt toegevoegd, is vooralsnog niet bekendgemaakt door het bedrijf.

  • Voice Access
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.