Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google trekt stekker uit eigen sociale netwerk Google+

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2018, 9:40 CategorieApplicaties

Google heeft bekendgemaakt dat het de stekker uit de consumentenversie van zijn eigen sociale netwerk Google+ trekt. Eerder dit jaar was er namelijk een datalek gevonden, zo blijkt nu, dat nooit door Google naar buiten is gebracht. Het lek was er al in 2015.

Google trekt stekker uit Google+

The Wall Street Journal schrijft dat Google in de lente van 2018 een datalek heeft verzwegen binnen het sociale netwerk Google+. Het bedrijf heeft nu besloten het netwerk stop te zetten voor consumenten en geeft aan dat er geen misbruik gemaakt is van het probleem. Het lek, dat door Google wordt omschreven als een softwarefout, stelde third party-ontwikkelaars tussen 2015 en 2018 in staat toegang te krijgen tot privé-informatie van gebruikers. Denk daarbij aan je genderidentiteit, profielfoto’s, geboortedatum en bijvoorbeeld je relatiestatus.

Hoewel reguliere gebruikers het sociale netwerk niet meer kunnen gebruiken, kunnen bedrijven dat nog wel. Dit zullen vooral bedrijven zijn die het netwerk gebruiken als communicatiemiddel, bijvoorbeeld voor interne doeleinden. De applicatie zal vanaf augustus niet meer beschikbaar zijn. Voor consumenten verandert er waarschijnlijk niet heel veel, omdat Google+ geen populair sociaal netwerk is. Zo bestaat negentig procent uit het bezoek aan het netwerk uit sessies die niet langer hebben geduurd dan vijf seconden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.