Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Nieuws-app gebruikt enorme hoeveelheid data op de achtergrond

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2018, 9:27 CategorieApplicaties

Gebruikers van de app Google Nieuws melden dat de applicatie op de achtergrond een enorme hoeveelheid data gebruikt. Deze problemen bestaan al sinds juni van dit jaar en lijken nog altijd nog opgelost te zijn. Wel is Google op de hoogte van het probleem.

Google Nieuws gebruikt heel veel data

Gebruikers van Google Nieuws op Android melden dat de applicatie op de achtergrond een enorme hoeveelheid data gebruikt. De gebruikers klagen al sinds juni van dit jaar. Een communitymanager heeft het probleem in september nog geadresseerd, dus Google is hiervan op de hoogte. Destijds werd er nog onderzoek gedaan naar een fix, maar de oplossing lijkt nog niet beschikbaar te zijn. Voor mensen in de Verenigde Staten is dit probleem groot: zij moeten namelijk extra betalen voor internetten buiten de bundel.

Een aantal gebruikers meldt ook dat de app alsnog gebruikmaakt van mobiele data wanneer de functie ‘alleen downloaden via wifi’ is ingeschakeld. In een extreem geval heeft de app in z’n eentje al voor een verbruik van 24 GB gezorgd, waardoor die persoon 385 dollar extra moest betalen, bovenop de normale telefoonkosten. Mocht je deze problemen ook tegenkomen met Google Nieuws, dan kun je twee dingen doen: je voorkomt dat de app op de achtergrond werkt of je verwijdert hem — andere oplossingen zijn er nu nog niet.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.