Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google onthult Google Pixel 3 en Pixel 3 XL met grotere schermen

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2018, 17:33 CategorieAndroid

Google heeft dinsdagavond ficieel de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL met grotere schermen en betere camera’s gepresenteerd. De Pixel 3 XL beschikt over een scherm van 6,3-inch, terwijl de reguliere variant een scherm van 5,5-inch heeft. De Pixel 2 XL had er een van 6-inch, de Pixel 2 eentje van 5-inch.

Dit zijn de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

Heel veel verrassingen heeft Google niet meer als het om de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL gaat, aangezien er in de afgelopen maanden al ontzettend veel gelekt is over de smartphones. Beide modellen moeten forse upgrades gaan worden als je kijkt naar de voorgangers, de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. De Google Pixel 3 XL beschikt over een scherm van 6,3-inch (voorganger heeft 6-inch), terwijl de reguliere variant een scherm krijgt van 5,5-inch (de Google Pixel 2 heeft een scherm van 5-inch). Qua formaat is er weinig veranderd.

Ook dit jaar beschikken de Google-smartphones over slechts één camera op de achterkant. Google doet dus nog steeds niet mee met de trend om twee of meer achterkantcamera’s op het toestel te plaatsen. Wel zijn er twee camerasensoren aanwezig op de voorkant, waardoor je foto’s met een grotere hoek kunt maken. Over de camera van de Google Pixel 2-modellen wordt gezegd dat het één van de betere, zo niet de beste ervaring en kwaliteit aanbiedt onder smartphonecamera’s, dus het lijkt erop dat Google dit momentum wil vasthouden.

De Google Pixel 3-modellen bieden ondersteuning aan voor draadloos opladen. Er komt zelfs een optioneel accessoire aan in de vorm van de Pixel Stand; een standaard waar je je smartphone in plaatst voor het opladen. Wanneer die op de lader staat, dan zal de Google Assistent specifieke informatie laten zien op scherm. Qua software mogen we uiteraard Android Pie gaan verwachten, met daaroverheen unieke elementen die Google heeft toegevoegd. Ook kunnen we rekenen op de app voor digitale gezondheid.

Ben je iemand die vaak stock Android gebruikt, dan moet je erop rekenen dat er dingen gaan veranderen. De drie bekende navigatieknoppen worden ingeruild voor een navigatie op basis van bewegingen. Daarnaast worden Google Assistent en Google Lens beter geïntegreerd met de Android-software. Later zal de Assistant de mogelijkheid krijgen om spamtelefoontjes te blokkeren. Ook krijg je de mogelijkheid om telefoonnummers te blokkeren en kun je direct een reminder laten instellen om later een keertje terug te bellen.

De Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL krijgen allebei een Qualcomm Snapdragon 845-processor, 4 GB aan werkgeheugen en 64 of 128 GB aan interne opslagruimte. Het toestel is stof- en waterdicht, heeft een usb-c-poort en heeft geen koptelefoonaansluiting. De Pixel 3 beschikt over een accu van 2.915 mAh, terwijl het grotere model een accu heeft van 3.430 mAh. De vingerafdrukscanner zit aan de voorkant van de apparaten. Verder zijn er stereospeakers en is er de Active Edge: je roept de Assistent op door in het toestel te knijpen.

Google Pixel 3 Google Pixel 3 XL
Display 5,5-inch
oled
1080 x 2280 pixels
459 ppi
6,3-inch
oled
1440 x 2,960 pixels
400 ppi
Processor Qualcomm Snapdragon 845 Qualcomm Snapdragon 845
Gpu Adreno 630 Adreno 630
Werkgeheugen 4GB 4GB
Opslag 64GB, 128GB
geen microsd-kaartlezer
64GB, 128GB
geen microsd-Kaartlezer
Camera’s Achter: 12,2megapixel f/1.8-sensor

Voor: 2x 8,2 megapixel f/1.8, f/2.2-sensors, groothoek, dieptesensor

Achter: 12,2megapixel f/1.8 -sensor

Voor: 2x 8,2 megapixel f/1.8, f/2.2-sensors, groothoek, dieptesensor

Accu 2915mAh 3430mAh
Stof- en waterdicht IPX8 IPX8
OS Android 9.0 Android 9.0
Overig Stereospeakers, draadloos laden Stereospeakers, draadloos laden
Prijs €849 (64GB) €949 (128GB) €949 (64GB) €1049 (128GB)

Prijs en beschikbaarheid

Zoals het er nu naar uitziet zullen de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL niet in Nederland worden uitgebracht.

  • Delen:
Google Pixel 3
Google Pixel 3
Android Pie (9.x)
Google Pixel 3
Google Pixel 3 XL
Android Pie (9.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.