Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google werkt aan Play Pass-abonnement voor games en apps’

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2018, 9:45 CategorieApplicaties

Zoals het er nu naar uitziet lijkt Google te werken aan een Play Pass-abonnement voor games en applicaties. Abonnementen zijn succesvol als het gaat om films, series en muziek, dus Google zou het nu ook willen gaan proberen met games en andere applicaties op Android.

Play Pass-abonnement voor Android-apps en -games – gerucht

Het lijkt erop dat Google voornemens is een abonnement te lanceren voor games en apps in Google Play, de downloadwinkel voor Android-gebruikers. Er zijn namelijk verwijzingen naar dit abonnement gevonden binnen de broncode van de winkelapp. Het gaat dan specifiek om de gevonden term PLAYPASS_SUBSCRIPTION. Dit is overigens niet de eerste keer dat de Pass naar voren komt. In juni van dit jaar dook de term ook al op in een enquête van Google Opinion Rewards. Google heeft er zelf nog niets over naar buiten gebracht.

Met de Play Pass zouden gebruikers bijvoorbeeld toegang kunnen krijgen tot (premium) games en apps waar normaal gesproken voor betaald moet worden. Mogelijk zal er een vorm van drm aanwezig zijn (een manier om te voorkomen dat digitale goederen illegaal gebruikt worden) voor het moment waarop iemand z’n abonnement annuleert. Wellicht wordt dit abonnement toegespitst op gamers, aangezien dat veelal de apps zijn die voor hogere prijzen worden verkocht. De overige apps zijn dan een prima aanvulling.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.