Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HMD Global presenteert Nokia 7.1 met HDR-scherm

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2018, 23:25 CategorieAndroid

Gisteren lekten er beelden en specificaties uit van de Nokia 7.1 en zojuist heeft het toestel de officiële presentatie gehad. De Nokia 7.1 is het nieuwste toestel in het Android One-programma, wat betekent dat je gegarandeerd een schone versie van Android krijgt met regelmatige updates.

De Nokia 7.1 heeft een 5,84″-scherm in een resolutie van 1.080 bij 2.280 pixels met Corning Gorilla Glass 3 en, dat is redelijk uniek in dit segment, laat je al jouw content in HDR bekijken. Het toestel kan niet alleen HDR-video’s afspelen, maar kan ook niet SDR-content opschalen naar HDR. Het toestel heeft een Snapdragon 636-processor en komt in twee versies op de markt met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen en 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslaggeheugen. Het opslaggeheugen is uitbreidbaar met een micro-sd-kaart tot 400 GB.

Schone versie van Android dankzij het Android One-programma

Het midrange-toestel heeft een dubbele camera aan de achterzijde met twaalf en vijf megapixel met Zeiss-lenzen. De tweede camera is  monochroom en helpt tevens om diepte te creëren in de foto’s met een live bokeh-effect. Aan de voorkant vinden we een camera met acht megapixel. De Nokia 7.1 ondersteunt snelladen en kan binnen dertig minuten tot 50 procent worden opgeladen. De batterij heeft een capaciteit van 3.060 mAh. Opladen kan via usb-type-c en tevens is bluetooth 5.0 en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting aanwezig.

Een schone versie van Android (via het Android One-programma) zorgt er daarnaast voor dat je regelmatige updates kan verwachten. De komende twee jaar ben je gegarandeerd van de nieuwste Android-versie en tevens krijg je de komende drie jaar de nieuwste beveiligingsupdates met de Nokia 7.1. Android 9.0 Pie moet in november verschijnen.

De Nokia 7.1 is verkrijgbaar in Gloss Midnight Blue en Gloss Steel en kan nu besteld worden voor 349 euro (3GB/32GB). De 4GB/64GB-variant komt niet naar de Benelux. De Gloss Midnight Blue is verkrijgbaar vanaf midden oktober, de Gloss Steel vanaf midden november. Meer informatie over het toestel vind je op de website van Nokia.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.