Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP onthult leren convertible: HP Spectre Folio

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2018, 19:04 CategorieWindows

HP heeft vandaag een nieuwe convertible onthuld: de HP Spectre Folio. In eerste instantie lijkt het te gaan om een hybride tablet met los toetsenbord. Een nadere blik op het apparaat laat echter zien dat het één geheel is, waarbij je het scherm en het toetsenbord in verschillende standen kunt schuiven. Tevens uniek is de leren buitenkant van het apparaat. Dichtgeklapt lijkt het apparaat dan ook op een schrijfblok met een leren omslag.

Je kunt de HP Spectre Folio in vier verschillende standen schuiven. Dichtgeklapt, laptop, tablet en een vooruitgeschoven stand, waarbij je het touchscreen kunt gebruiken terwijl het scherm schuin rechtop staat over het toetsenbord heen. Het leer is echt in de convertible verwerkt en is dus geen omslag die je kunt verwijderen. Dit geeft de convertible een luxueuze uitstraling.

De convertible heeft een scherm van 13,3-inch met Corning Gorilla Glass. Je kunt kiezen uit verschillende configuraties met een 8e generatie Intel Core i5- of i7-processor. Werkgeheugen is mogelijk tot 16 GB en tevens kun je tot 2 TB SSD-opslag kiezen. In eerste instantie heeft het scherm een Full HD-resolutie. Later dit jaar zal er ook een 4K-display voor dit model verschijnen. Of het model met 4K-scherm ook direct in Nederland beschikbaar zal zijn is nog niet bekend.

Wifi en bluetooth 4.2 zijn aanwezig, net als vier stereospeakers van Bang & Olufsen. Naast een wifi-model komt er ook een LTE-versie van de HP Spectre Folio op de markt. Opladen kan via één van beide Thunderbolt 3-poorten, terwijl er ook een gewone usb-c-poort beschikbaar is. Volgens HP kun je 18 uur lang werken op deze convertible zonder opladen. Een stylus wordt bij aanschaf meegeleverd.

HP Spectre Folio verschijnt in januari 2019 in Nederland

De HP Spectre Folio verschijnt in januari 2019 in Nederland. Bij lancering zijn er twee kleuren beschikbaar, namelijk Cognac Bruin en Bordeaux Bourgondië. Het wifi-model zal verkrijgbaar zijn vanaf 1599 euro, terwijl het LTE-model vanaf 1799 euro te koop zal zijn. In de Verenigde Staten zal dit model in oktober van dit jaar op de markt verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.