Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro met Kirin 980-processor onthuld

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2018, 15:30 CategorieAndroid

Huawei heeft de twee nieuwste Mate-modellen onthuld. Dit zijn de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro, met de Kirin 980-processor. Beide smartphones beschikken voor een deel over dezelfde specificaties, maar hebben ook unieke eigenschappen meegekregen.

Dit is de Huawei Mate 20 Pro

De Huawei Mate 20 Pro is een smartphone met een oled-scherm van 6,39-inch. Dat scherm heeft een schermverhouding van 19.5:9, evenals een qhd+-resolutie met 3.120 bij 1.440 pixels. Onder de motorkap zit de nieuwe Kirin 980-processor samen met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Dat opslaggeheugen is uitbreidbaar met een nano-sd-kaart. De processor beschikt over twee kernen die zijn geklokt op 2,6 GHz, twee kernen die zijn geklokt op 1,92 GHz en vier kernen die zijn geklokt op 1,8 GHz.

Het toestel wordt direct geleverd met Android Pie, met daaroverheen de nieuwste versie van de EMUI-softwareschil, versie 9.0. Op de achterkant van het apparaat zit een cameramodule van Leica met drie sensoren, die in staat is tot drie keer optisch in te zoom en tot vijf keer in te zoomen met de Hybrid Zoom-functie. De hoofdcamera heeft veertig megapixel met een diafragma van f/1.8. De tweede camera heeft een ultragroothoeklens met twintig megapixel in een diafragma van f/2.2, terwijl de derde camera een telelens heeft van acht megapixel (f/2.4). Ook is er autofocus aanwezig en zit er een led-flitser op. De camera aan de voorkant beschikt over 24 megapixel en een diafragma van f/2.0. Daarnaast is er een accu met een vermogen van 4.200 mAh aanwezig.

Die accu is trouwens snel op te laden middels SuperCharge, waardoor je in dertig minuten tijd ruim zeventig procent van de accu kunt vullen met nieuwe energie. Ook is het apparaat in staat andere draadloze producten op te laden, zoals de nieuwe oordoppen van Huawei. Dit model ondersteunt tevens draadloos opladen in tegenstelling tot het reguliere model. In het scherm zit overigens dit keer de vingerafdrukscanner. Bluetooth 5.0, nfc, usb-type-c zijn allen aanwezig. De Huawei Mate 20 Pro beschikt daarnaast over 3D Face Unlock en een IP68-certificaat, waardoor die water- en stofdicht is. Ook zijn er nog twee speakers aanwezig voor stereoweergave.

En dit is de Huawei Mate 20

De reguliere variant van de Huawei Mate 20 heeft veel dezelfde eigenschappen, maar heeft ook features die afwijken van het Pro-model. Zo beschikt de Mate 20 over een lcd-scherm van 6,53-inch, is de schermverhouding 18.7:9 en is er een schermresolutie van fhd+ met 2.244 bij 1.080 pixels. Onder de motorkap zit dezelfde processor en dezelfde hoeveelheid opslaggeheugen, maar het werkgeheugen is hier 4 GB. Daarnaast wordt ook de Mate 20 geleverd met Android Pie en EMUI 9.0. Ook zijn er stereospeakers aanwezig, evenals een ingebouwde fm-radio.

Ook de Mate 20 beschikt over een vierkante cameramodule van Leica met drie sensoren. Deze reguliere versie heeft een hoofdcamera van twaalf megapixel (f/1.8), een groothoek van zestien megapixel (f/2.2) en een telelens met acht megapixel (f/2.4). Dit model moet het echter doen zonder de 3D Face Unlock. In plaats daarvan is er reguliere gezichtsontgrendeling aanwezig. Ook beschikt dit model over een accu van 4.000 mAh, evenals SuperCharge, maar is de mogelijkheid om de oordoppen op te laden afwezig. Ook kun je dit toestel niet draadloos opladen. Bluetooth 5.0 en nfc zijn wel aanwezig. De vingerafdrukscanner zit hier op de achterkant, in plaats van in het scherm, en ook het IP-certificaat is hier anders. Dit is IP53 geworden; wel stofdicht, niet helemaal waterdicht dus.

Prijs en beschikbaarheid

Beide smartphones zijn vanaf 17 oktober vooruit te bestellen in de kleuren Midnight Blue, Black en Twilight. Wie een preorder plaatst krijgt de nieuwe Huawei Watch GT bij beide modellen cadeau. Gebruikers die de Mate 20 Pro vooruit bestellen krijgen tevens een Wireless Charger. De Huawei Mate 20 Pro moet 999 euro gaan kosten en is vanaf 2 november verkrijgbaar. De normale Huawei Mate 20 gaat 799 euro kosten en zal eveneens vanaf 2 november te koop zijn. Wij hebben al even mogen spelen met het Pro-model. Lees onze ervaringen in de hands-on met de Huawei Mate 20 Pro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.