Update voor Huawei P20 Pro schakelt AI-functies camera uit

01 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
huawei-p20-pro-foto-10

Er is nu een update beschikbaar voor de Huawei P20 Pro die de functies op basis van kunstmatige intelligentie voor de camera uitzet. Mocht je van de functies gebruik willen maken, dan kun je die gelukkig zelf wel weer handmatig inschakelen binnen de camera-app.

Download de update voor Huawei P20 Pro

Huawei heeft een update uitgebracht voor de Huawei P20 Pro die de standaardinstellingen voor de camera aanpast. Normaal gesproken zijn de functies op basis van kunstmatige intelligentie standaard ingeschakeld, maar deze update zorgt ervoor dat die nu uit staan. Wil je ze weer activeren, dan kan dat — maar dat moet je dan handmatig doen. Gelukkig is dit niet het enige wat de update van 525 MB, met zich meebrengt. Zo wordt ook de beveiligingsupdate van augustus meegeleverd in de nieuwste patch voor het toestel.

Dat Huawei met deze update de functies standaard uitschakelt, is opmerkelijk. Onafhankelijke bronnen zijn de laatste tijd enthousiast over de cameramogelijkheden. Zo kan je met de slimme camera meteen de juiste instellingen voor het perfecte plaatje selecteren — in theorie dan. In de praktijk zijn de ervaringen gemengd, wat mogelijk geleid heeft tot genoeg negatieve feedback waardoor Huawei dus wel moest ingrijpen. Dat neemt niet weg dat de Huawei P20 Pro-camera met slimme functies wel degelijk soms mooiere foto’s kan maken.

Reacties (0)