Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei P20 Pro ontvangt Android Pie-update in Europa

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2018, 10:14 CategorieAndroid

Huawei heeft bekendgemaakt dat de Android Pie-update nu onderweg is naar Huawei P20 Pro-modellen in Europa. Dit is niet het eerste toestel van de Chinese fabrikant dat de Pie-update krijgt: eerder was de Huawei Mate 10 Pro al aan de beurt.

Download Android Pie voor Huawei P20 Pro

Hoewel de Huawei Mate 10 Pro het eerste toestel van de Chinese fabrikant is dat Android Pie heeft ontvangen, is de Huawei P20 Pro de eerste die ook een vermelding krijgt op de website van het bedrijf. Ook nu is het zo dat de update voorlopig alleen in Europa wordt uitgerold. Mocht je de update niet meteen ontvangen deze week, geen nood: meestal duurt het even voordat iedereen aan de beurt is geweest. Tussen nu en eind december moet het echter wel gebeurd zijn, dus geef het nog een paar weken — de update komt vanzelf.

In de changelog die Huawei heeft gepubliceerd staan verder geen opmerkelijke dingen. Natuurlijk staat daar wel beschreven wat Android Pie allemaal moet gaan veranderen op de smartphone, maar dat zijn dus geen nieuwe of verrassende dingen. Mocht je één van de andere recent uitgebrachte toestellen van Huawei (of Honor) hebben, dan is het dus nog even wachten voordat de update jouw kant op komt. De duurdere modellen zijn vaak eerst aan de beurt, waardoor de Pie-update dus nog wel eens even op zich kan laten wachten.

  • Delen:
Huawei P20 Pro
Android Oreo (8.x)

Reacties

  1. Marciano
    04 oktober, 2018 om 20:14

    Het gaat hier om een nieuwe BETA release. En niet de officiële roll-out voor het publiek. Dus nee, de P20 Pro ontvangt niet de update. Alleen de mensen die de beta draaien. De stable Android Pie update is dus nog steeds niet aan het uitrollen. Overigens staat er vermeld dat de Mate 10 hem ook heeft (klopt ook niet) want die heeft een paar dagen geleden pas de een nieuwe BETA gekregen. Wel bij de Facts blijven..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.