Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iPhones van vorig jaar krijgen alsnog ‘prestatiemanagement’-feature

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2018, 13:15 CategorieiPhone

Met de release van iOS 12.1 heeft Apple ervoor gezorgd dat de iPhones van vorig jaar ook de ‘prestatiemanagement’-functie hebben gekregen. Deze functie kan ervoor zorgen dat de prestaties van de iPhone achteruitgaat, wanneer blijkt dat de accu slechter presteert.

iPhones van vorig jaar krijgen omstreden functie

Apple heeft nieuwe ‘prestatiemanagement’-features naar de iPhones van vorig jaar gebracht. De functie wordt meegeleverd met de release van iOS 12.1. Het betreft een omstreden functie, aangezien het in feite de hardware beperkt op specifieke momenten. Apple geeft aan dat de functie de prestatie van iPhones kan beperken om het moment dat de accu slechter gaat presteren. Om te voorkomen dat de iPhone in kwestie dan ineens uitvalt of andere problemen vertoont, wordt er voor gekozen om de prestaties dus te beperken.

Deze functie werd vorig jaar ook uitgebracht voor de iPhones van een jaar ervoor. Destijds werd door Apple beweerd dat dit dus een nodige stap was en dat toekomstige modellen een dergelijke functie niet zouden krijgen vanwege hardwareverbeteringen. Maar dat blijkt dus niet waar te zijn, aangezien de functie dus vrolijk opduikt bij de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Mocht je deze functie helemaal niet zien zitten, niet getreurd: het is mogelijk de ‘prestatiemanagement’-feature in z’n geheel uit te schakelen, laat Apple weten.

Omdat de bovengenoemde toestellen nu nog maar een jaar oud zijn, is het moeilijk te zeggen in hoeverre de batterij is achteruitgegaan en hoeveel effect dat heeft op de prestaties. Apple, of welk ander technologiebedrijf dan ook, heeft momenteel geen effect op hoe batterijen achteruitgaan, dus is het ergens ook wel prima dat dergelijke functies bestaan — zolang de gebruiker maar zelf in de hand heeft wanneer er gebruik wordt gemaakt van zo’n mogelijkheid. Laten we hopen dat Apple het gebruik van de functie niet verplicht maakt.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.