Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft trekt Windows 10 Oktober 2018 Update terug

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2018, 9:26 CategorieWindows

Microsoft heeft officieel de update naar de nieuwste versie van Windows 10 teruggetrokken vanwege problemen met het verwijderen van bestanden. Verschillende gebruikers hebben gemeld dat ze hun data kwijt zijn, voorgoed — de data is helaas niet meer terug te halen.

Installeer Windows 10 Oktober 2018 Update niet

Sinds vorige week is de update beschikbaar: de Windows 10 Oktober 2018 Update. Dit weekend is echter naar buiten gekomen dat enkele mensen problemen zijn tegengekomen na het installeren van de update. Deze mensen zijn hun data kwijtgeraakt die in specifieke mappen stonden. In een enkel geval is iemand meer dan 200 GB aan data van de afgelopen twintig jaar verloren — en dat is niet niets. Daarom heeft Microsoft nu besloten de update van oktober terug te trekken; installeer hem dus nog niet!

Op de ondersteuningswebsite van de Windows 10 Oktober 2018 Update heeft Microsoft het volgende geschreven.

We have paused the rollout of the Windows 10 October 2018 Update (version 1809) for all users as we investigate isolated reports of users missing some files after updating.

Mocht je de update al hebben gedownload en nog niet hebben geïnstalleerd, wacht daar dan nog even mee. Heb je dat al wel gedaan en mis je bestanden? Dan doe je er goed aan contact op te nemen met Microsoft. Daarnaast zijn er ook problemen opgedoken met de Edge-browser en andere Windows Store-apps, die allemaal geen verbinding meer konden maken met het internet. Het is niet bekend hoeveel mensen uiteindelijk zijn getroffen door de problemen en hoe dit probleem onopgemerkt kon blijven in de uitgebreide testperiode.

 • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Reacties

 1. Ben
  08 oktober, 2018 om 14:55

  Komt er dan wel een patch uit voor degenen die het al gedownload hebben of moeten wij het er eraf halen met mogelijke gevolgen nadien?

  • Wesley Akkerman
   08 oktober, 2018 om 15:15

   Je kunt het beste contact opnemen met de klantenservice van Microsoft, zoals beschreven in het bericht. :)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.