Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe iPad Pro-modellen op 30 oktober onthuld: mogelijk usb-c-poort

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2018, 10:28 CategorieiPad

Binnenkort komt Apple met de nieuwe serie iPad Pro-modellen. Het bedrijf heeft verschillende media uitgenodigd om op 30 oktober aanwezig te zijn tijdens de officiële onthulling. Geruchten doen natuurlijk al volop de rondte. Eerder verschenen er al renders via OnLeaks, terwijl de modellen ook een magnetisch koppelstuk en een nieuwe Apple Pencil zouden moeten krijgen. Het laatste gerucht gaat over de vervanging van de Lightning-poort door usb-c.

Apple gebruikt al sinds 2012 de Lighting-poort en houdt stug vast aan dit type. Eigenlijk hetzelfde als Microsoft met de Surface Pro-modellen. Ook hier vinden we geen usb-c, maar hun eigen Surface Connect-poort. Veel gebruikers zien echter liever de standaard in de huidige industrie, usb-c, terug op de apparaten van Microsoft en Apple. Usb-c is veel flexibeler dan de eigen standaarden van Apple en Microsoft.

Het zou een opmerkelijke stap zijn van Apple, maar verschillende bronnen hebben aan de Japanse blog Macotakara laten weten dat Apple wel een usb-c-poort gaat toevoegen. Nu Microsoft nog. Aan de andere kant ging dit gerucht ook rond over de nieuwe iPhones en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

Krijgen we straks een 11-inch en 12.9-inch?

Er worden al volop accessoires voor de nieuwe iPad Pro-modellen gemaakt, dankzij blueprints die af en toe op internet opduiken. Zo zou het grote model 280.66 mm x 215 mm qua afmetingen kennen, terwijl het kleinere model 247.64 mm x 178.52 mm zou bedragen. Over de dikte is nog niets bekend. Eerder lekten al geruchten uit dat het kleinere model 0,5-inch groter zou worden. Zo zouden we straks een 11-inch en een 12-9-inch iPad Pro moeten krijgen. Op 30 oktober weten we het zeker wanneer Apple de nieuwe modellen officieel onthuld.

  • Delen:
iPad Pro
Apple iPad Pro 12.9-inch (2018)
iOS
iPad Pro
Apple iPad Pro 11-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.