Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia 8.1 met midrange specs en Android Pie gespot in benchmark

Geschreven door
Geplaatst op22 oktober 2018, 9:15 CategorieAndroid

Er is een nieuw toestel gespot van Nokia, namelijk de Nokia 8.1. Dit toestel beschikt over midrange specificaties en Android Pie. Niet alleen de naam van het onaangekondigde toestel staat in database, ook krijgen we alvast informatie over het werkgeheugen te zien.

Nokia 8.1 gespot in database

Dit weekend is de Nokia 8.1 gespot in de Geekbench, één van de grootste smartphonebenmarks van dit moment. De naam doet vermoeden dat dit een verbeterde versie van de Nokia 8 moet gaan worden, een smartphone met high-end specs en een relatief lage prijs. Maar de gegevens uit de database spreken dat idee helaas tegen. De 8.1 lijkt namelijk een midrange toestel te gaan worden. Onder de motorkap zit namelijk een Qualcomm Snapdragon 710-processor (tegenover de 835 in de 8), samen met 4 GB aan werkgeheugen.

Hoewel de Snapdragon 710 helemaal geen slechte processor is (als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding), is het toch vreemd dat het nu lijkt dat Nokia de richting van de Nokia 8, met high-end specs, niet gaat voortzetten. Wel is het goed om te zien dat Android Pie, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, wordt meegeleverd. We weten nog niet wanneer Nokia dit toestel officieel gaat aankondigen. Maar zoals het er nu naar uitziet zal de Nokia 8.1 dus een midrange smartphone gaan worden — mogelijk zelfs de X7 voor het westen.

  • Delen:
Nokia 8 Sirocco
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.