Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 6T officieel onthuld: in-display vingerafdruksensor en 6.41″-scherm

Geschreven door
Geplaatst op29 oktober 2018, 17:08 CategorieAndroid

OnePlus heeft zojuist de OnePlus 6T officieel onthuld. De smartphone krijgt een groot scherm van 6,41-inch in een schermresolutie van 2.340 bij 1.080 pixels en krijgt een in-display vingerafdruksensor. De OnePlus 6T draait op een Snapdragon 845-processor en komt in verschillende configuraties op de markt.

Dit is de OnePlus 6T

OnePlus hield zojuist het OnePlus 6T Launch Event in New York. De OnePlus 6T krijgt een amoled-scherm van 6,41-inch in een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels. Dit geeft een beeldverhouding van 19.5:9. Ter vergelijking, de OnePlus 6 beschikt over een 6,28″-scherm. Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 845-processor. Het toestel komt in verschillende varianten op de markt met 6 GB / 8 GB werkgeheugen en 128 GB / 256 GB opslaggeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 3.700 mAh en het toestel ondersteunt Fast Charge.

Aan de achterzijde vinden we een dubbele camera van zestien (Sony IMX 519-sensor) en twintig (Sony IMX376K-sensor) megapixel. Beide hebben een diafragma van f/1.7. Ook de OnePlus 6 heeft een camera van zestien en twintig megapixel, maar OnePlus was toch niet helemaal tevreden over de prestaties, met name bij omstandigheden met weinig licht. De nieuwe modus Nightscape moet hierbij gaan helpen om betere foto’s te maken in omstandigheden met weinig licht. Deze modus komt niet alleen naar de nieuwe OnePlus 6T, maar ook naar de OnePlus 6. Ook komt er een nieuwe Studio Lightning-mode, waarmee je betere portretfoto’s kunt maken. Video’s maken kan in 4K tot zestig beeldjes per seconde en in super-slow-motion in 1080p met 240 beeldjes per seconde.

Vingerafdruksensor onder het scherm

Zoals geruchten al eerder opdoken beschikt de OnePlus 6T inderdaad over een vingerafdruksensor onder het scherm. Deze technologie wordt door OnePlus ‘Screen Unlock’ genoemd. Volgens het bedrijf kun je de smartphone met deze technologie binnen 0,34 seconde ontgrendelen. Je kunt het toestel ook nog altijd ontgrendelen met Face Unlock. De traditionele 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting is afwezig op het nieuwe vlaggenschip. Wel wordt er een usb-c-adapter meegeleverd bij het toestel, net als de Fast Charger en een doorzichtig hoesje.

OnePlus 6T

Het glazen design van de OnePlus 6 is wederom te vinden op de OnePlus 6T. Bij lancering zijn er twee kleuren beschikbaar: Midnight Black en Mirror Black. De grote notch van de OnePlus 6 is verdwenen. In de plaats daarvan beschikt het nieuwe vlaggenschip over een kleinere druppel aan de bovenkant van het scherm. De OnePlus 6T draait wederom op OxygenOS, gebaseerd op Android 9.0 Pie.

Prijzen en beschikbaarheid

De OnePlus 6T is vanaf 6 november verkrijgbaar op OnePlus.com en bij BelSimpel. De voorverkoop gaat op 31 oktober van start. De OnePlus 6T in Mirror Black met 6 GB / 128 GB kost 559 euro en 589 euro voor de versie met 8 GB en 128 GB. De Midnight Black-versie van de OnePlus 6T met 8 GB / 128 GB kost 589 euro en de versie met 8 GB en 256 GB gaat 639 euro kosten. Tevens worden er nieuwe Type-C Bullets gelanceerd. De oordopjes kosten 19,95 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.