Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ongeveer 3 miljoen mensen in Europa getroffen door Facebook-hack

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2018, 10:01 CategorieApplicaties

De Irish Data Protection Commission meldt dat er ongeveer drie miljoen mensen in Europa zijn getroffen door de meest recente Facebook-hack. Onlangs kwam naar buiten dat de gegevens van zo’n 29 miljoen Facebook-gebruikers zijn buitgemaakt.

3 miljoen mensen in Europa getroffen door Facebook-hack

De Irish Data Protection Commission laat tegenover CNBC weten dat er ongeveer drie miljoen mensen zijn getroffen door de recente Facebook-hack. De commissie heeft geen precies getal van het sociale netwerk gekregen in het onderzoek naar de hack, maar kreeg wel te horen dat het om ongeveer tien procent van de 29 miljoen getroffen accounts gaat. In totaal waren er dertig miljoen accounts buitgemaakt, maar voor één miljoen mensen geldt dat er geen data is gestolen. Voor de overige 29 miljoen dus wel.

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor Facebook gaan zijn. Het aantal getroffen mensen in Europa kan leidend zijn in de sancties die worden opgelegd. In Europa kan er een maximale boete worden opgelegd van vier procent van de omzet, dankzij de General Data Protection Regulation (GDPR, Algemene verordening gegevensbescherming in Nederland genoemd). Aangezien het sociale netwerk een omzet heeft gehad van 40,65 miljard dollar in 2017, kan die boete dus oplopen tot een maximum bedrag van 1,63 miljard dollar.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.