Opvouwbare smartphone van Huawei komt in 2019

19 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
huawei-mate-20-pro-foto-prev-1

Het was een drukke week voor Huawei. Naast de presentatie van de Mate 20-serie vertelde Richard Yu van Huawei dat het bedrijf in juni 2019 de opvouwbare smartphone gaat uitbrengen. Tevens zou dit het eerste model van het bedrijf zijn met ingebouwde 5g-ondersteuning.

Het was een drukke week voor de Chinese smartphonefabrikant Huawei. Niet alleen werd de Mate 20-serie gepresenteerd, ook werd er nog even ingegaan op de opvouwbare smartphone van het bedrijf in een interview met DigitalTrends. Huawei wil het eerste bedrijf zijn dat een opvouwbare smartphone op de markt brengt, maar heeft flinke concurrentie van onder andere Samsung.

Richard Yu van Huawei vertelde dat het bedrijf in 2019 de opvouwbare smartphone op de markt wil brengen. Deze zou ook 5g moeten gaan ondersteunen, waardoor het model de eerste Huawei-telefoon zou zijn met 5g-ondersteuning. Op dit moment gaat het bedrijf uit van een lancering in juni 2019.

Samsung lijkt de strijd te winnen

Waar Huawei het eerste bedrijf wilde zijn dat een opvouwbare smartphone uit wilde brengen, daar lijken ze nu deze strijd te gaan verliezen met Samsung. Vorige week zei de CEO van Samsung’s smartphone business, DJ Koh, in een interview dat het bedrijf mogelijk al in november de opvouwbare telefoon gaat presenteren tijdens de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. De opvouwbare smartphone van Samsung zou dienst doen als tablet en als smartphone. Opgevouwen heb je het externe scherm voor de smartphone-functies, terwijl het apparaat uitgevouwen als tablet zou werken. Wel benadrukte DJ Koh dat het apparaat echt een toevoeging moet zijn en geen gimmick die na enkele maanden weer van de radar zou verdwijnen.

Reacties (0)