Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Go krijgt verbeterde augmented reality op Android

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2018, 10:10 CategorieNieuws

Niantic, de maker van Pokémon Go, heeft bekendgemaakt dat Android-gebruikers het spel nu op een nieuwe manier kunnen spelen. De nieuwe functie heet Pokémon Go AR+ en moet vooral voor een realistischer ervaring in augmented reality zorgen.

Het spel was natuurlijk al te spelen in augmented reality, maar de virtuele monstertjes zweefden als het ware door de echte wereld heen. Met AR+ is dit niet langer het geval. Hier staan de Pokémon echt op een vaste plek op de grond. Je kunt nu daadwerkelijk dichterbij Pikachu, Bulbasaur of Snorlax komen. Sterker nog, dat is ook de bedoeling. Je moet nu veel dichter bij de Pokémon komen om ze daadwerkelijk te kunnen vangen. In AR+ is het ook mogelijk om daadwerkelijk om de virtuele monsters heen te lopen (ze staan immers daadwerkelijk op een vaste plek op de grond) en daarnaast zijn ze bewust wat de speler aan het doen is.

Smartphone met ondersteuning voor ARCore vereist

De nieuwe functie is niet voor iedereen toegankelijk. Je zult een Android-telefoon moeten hebben die ondersteuning biedt voor ARCore. ARCore kun je downloaden vanuit de Google Play Store. Op de website van Google vind je een lijst van smartphones die ondersteuning bieden voor het augmentedrealityplatform van Google.

  • Delen:
Nokia 7 Plus
Android Oreo (8.x)

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.