Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm Snapdragon 675 is gericht op gamesmartphones

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2018, 9:44 CategorieHardware

Chipfabrikant Qualcomm heeft een nieuwe processor aangekondigd, speciaal bedoeld voor gamesmartphones: de Qualcomm Snapdragon 675. De chipset zal gaan belanden in het hogere segment van de markt voor midrange toestellen en zal begin 2019 verkrijgbaar zijn.

Qualcomm Snapdragon 675 voor gamesmartphones

Qualcomm heeft officieel de Snapdragon 675 uit de doeken gedaan. Deze chipset is bedoeld voor het hogere gedeelte van het segment midrange smartphones. De apparaten die deze processor aan boord krijgen moeten bovendien begin 2019 verkrijgbaar zijn. De focus van de chip ligt op gaming. Dat is niet gek, aangezien er de laatste tijd een nieuwe trend zichtbaar is in de vorm van gamesmartphones. Qualcomm belooft dat games zo’n dertig procent sneller moeten zijn en hogere framerates moeten hebben, en betere geluid moeten hebben.

Het bedrijf heeft samengewerkt met onder meer Unity en Unreal Engine 4 (twee populaire platformen waarmee games worden gemaakt) en PUBG, om ervoor te zorgen dat de processor straks goed zijn werk kan doen. Daarnaast heeft de Qualcomm Snapdragon 675 nog twee steunpilaren: camera en kunstmatige intelligentie. De hardware kan namelijk setups van drie cameralenzen aan. Ook is er ondersteuning voor video’s in slow motion in 720p en 480 frames per seconde en kan er gebruik worden gemaakt van gezichtsontgrendeling.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.