Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Razer Phone 2 officieel: helderder scherm, draadloos opladen en meer

Geschreven door
Geplaatst op11 oktober 2018, 9:49 CategorieAndroid

Razer heeft donderdagochtend Nederlandse tijd officieel de Razer Phone 2 onthuld. Het apparaat krijgt een helderder scherm en meer mee. De gamesmartphone moet nu ook vooral beter zijn voor de mensen die het apparaat als dagelijkse smartphone willen gebruiken.

Dit is de Razer Phone 2

Razer heeft de Razer Phone 2 onthuld, een gamesmartphone die nu ook iets beter moet zijn voor mensen die er niet heel de dag op gamen. Onder de motorkap zit wederom 8 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagruimte, dit keer vergezeld door de Qualcomm Snapdragon 845-processor. Daarnaast is er een nieuw koelingssysteem aanwezig, waardoor de processor beter zijn werk kan verrichten. Als gebruiker moet je daardoor merken dat je smartphone minder traag wordt en dus langer door kan gaan tijdens een sessie.

Op het gebied van software heeft Razer ook het één en ander toegevoegd. Zo is er nu Razer Cortex, een populair onderdeel van het softwarepakket dat al beschikbaar is voor computers, dat spelers aanbevelingen kan doen op basis van de hardware waar ze op spelen. Ook wordt er natuurlijk gekeken naar je interesses. Daarnaast kun je aanbevelingen ook delen met je vrienden. Verder laat de fabrikant weten dat de game PUBG Mobile vloeiend moet draaien op de gamesmartphone, aangezien de game helemaal is geoptimaliseerd.

De accu is ook hetzelfde en beschikt nog steeds over een vermogen van 4.000 mAh. Opladen gebeurt via usb-c, maar dit keer kan dat ook draadloos. De achterkant van de Razer Phone 2 is van glas gemaakt, waardoor dat nu mogelijk is. De fabrikant heeft zelfs een eigen draadloze oplader, inclusief Chroma-verlichting, gepresenteerd. Het Razer-logo beschikt ook over Chrome-lichteffecten, die aan te passen zijn door de gebruiker. Zo kun je bijvoorbeeld instellen wat de led-lampjes moeten doen wanneer er een notificatie binnenkomt.

Verder beschikt de Razer Phone 2 over dezelfde stereospeakers aan de voorkant, terwijl er dit keer ook een IP67-certificaat aanwezig is. De speakers zijn dit keer luider in te stellen (tot 103 decibel), omdat beide zijn voorzien van een eigen amp. Het scherm kan tot vijftig procent helderder worden ingesteld (maximaal 580 nits) en heeft nog steeds dezelfde refreshrate van 120 Hz. Er is helaas geen koptelefoonaansluiting aanwezig, waardoor je dus zou moeten investeren in een bluetooth-headset of usb-c-adapter.

De camera op de gamesmartphone hebben een heuse upgrade gehad. Zo is er een nieuw camerasysteem met twee camera’s: een twaalf megapixelvariant met optische beeldstabilisatie en een dertien megapixelsensor met telelens. De frontcamera kan foto’s maken in full hd. Ook is er een portretmodus toegevoegd, kunnen mensen mooiere foto’s maken met de panoramastand, is er een beauty mode beschikbaar en moeten de foto’s er beter uitzien bij weinig licht. Binnenkort is de Razer Phone 2 te koop in de VS voor 799 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.