Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung gaat binnenkort grafeenbatterij in smartphones gebruiken’

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2018, 10:15 CategorieHardware

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan gaat Samsung binnenkort de grafeenbatterij in zijn smartphones gebruiken. Deze nieuwe batterijen hebben een langere levensduur en kunnen binnen enkele minuten volledig worden opgeladen.

Grafeenbatterij in Samsung-smartphones

De grafeenbatterij moet de oplossing worden voor de beperkingen waar fabrikanten van apparaten met accu’s tegenaan lopen. Zo kunnen deze batterijen veel sneller worden opgeladen, kunnen ze langer meegaan en nemen ze minder ruimte in beslag. Samsung werkt al jaren aan de ontwikkeling van deze batterijen en een nieuwe geruchtenmaker op Weibo, de Chinese variant van Twitter, laat nu weten dat die ontwikkeling klaar is. Sterker nog: vanaf volgend jaar zouden de eerste smartphones met deze accu aan boord moeten verschijnen.

Samsungs Advanced Institute of Technology heeft vorig jaar al aangegeven dat deze accu 45 procent meer capaciteit heeft. Ook moet de accu tot vijf keer sneller kunnen worden opgeladen. Bovendien zouden de batterijen een hogere temperatuur aankunnen, waardoor ze ook veiliger zouden zijn. Waarschijnlijk gaan we deze batterijtechnologie niet tegenkomen in de aanstaande Samsung Galaxy S10, maar de volgende Galaxy Note zou nog wel eens de eerste smartphone kunnen zijn die zo’n speciale grafeenbatterij zou kunnen krijgen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.