Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy S9 krijgt meer slimme camerafuncties met Android Pie

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2018, 12:33 CategorieAndroid

Zoals het er nu naar uitziet krijgt de Samsung Galaxy S9 toegang tot meer slimme camerafunctie na de Android Pie-update. Dat blijkt uit informatie dat naar boven is gehaald uit de gelekte Samsung Experience-update, in handen van XDA Developers.

Android Pie en Samsung Galaxy S9

De Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen meer slimme camerafuncties wanneer de Android Pie-update wordt uitgerold door Samsung. De toestellen krijgen een optimalisatiemodus voor specifieke scenes, zoals je nu al hebt op de Samsung Galaxy Note 9. Zo kan de camera op basis van kunstmatige intelligentie de beste instellingen bepalen voor allerlei omstandigheden. Maak je bijvoorbeeld een foto van de zee, dan zorgt de slimme software ervoor dat de blauwe kleur van het water beter naar voren komt dan zonder de slimme functies.

Daarnaast mogen de S9-modellen rekenen op nog een functie van de Note 9, namelijk Flaw Detection. Deze cameramodus ziet wanneer iemand z’n ogen dicht heeft, bijvoorbeeld, of wanneer een foto onscherp is. Het toestel zal dan voorstellen nog een foto te maken, waardoor je toch een goed shot overhoudt. Helaas gebeurt dit niet automatisch, waardoor je soms een moment mist. Het is nog niet duidelijk wanneer deze functies worden uitgerold. Het wachten is nu totdat Samsung officieel Android Pie uitrolt naar zijn smartphones.

  • Delen:
Samsung Galaxy S9 Plus
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.