Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan een in-display frontcamera’

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2018, 19:13 CategorieAndroid

Om een smartphone een zo groot mogelijk scherm te geven hebben veel smartphonefabrikanten de laatste tijd concessies moeten doen, want waar laat je de frontcamera wanneer nagenoeg de gehele voorkant van een smartphone uit het display bestaat? De notch werd geïntroduceerd en deze trend werd door veel fabrikanten overgenomen. De notch werd door veel gebruikers niet erg positief ontvangen, maar gelukkig zien we steeds meer modellen met een kleinere ‘druppel’. Deze druppel is een veel kleinere (ronde) inkeping in het scherm. Samsung deed niet mee aan deze trend. Nu blijkt dat het bedrijf uit Zuid-Korea werkt aan een in-display frontcamera.


Na de vingerafdruksensor in het scherm krijgen we in de toekomst wellicht een in-display frontcamera. Tijdens de 2018 Samsung OLED-forum heeft Samsung bekendgemaakt dat het werkt aan verschillende OLED-gerelateerde technologieën, zo meldt Ice universe. Het gaat hierbij om verschillende sensoren die in of onder het display verwerkt zijn. Niet alleen de in-display vingerafdruksensor kwam voorbij, maar ook andere sensoren. Het gaat hierbij niet alleen om technologieën qua geluid, maar ook bijvoorbeeld de frontcamera die verwerkt zit onder het scherm. Zo moet het straks wellicht mogelijk zijn om smartphones te kopen die aan de voorkant volledig uit het display bestaan, zonder dat je concessies hoeft te doen op de functies die je kent van de huidige generatie.

Werkende prototypes met frontcamera onder het scherm

Volgens bronnen van SamsungMobile.News heeft het bedrijf enkele werkende prototypes met de camera onder het scherm. De technologie komt waarschijnlijk nog te vroeg voor de Samsung Galaxy S10, maar wellicht weet Samsung ons te verrassen. Het bedrijf wil wel iets speciaals gaan doen voor de tiende verjaardag van de serie.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.