Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties blockchainsmartphone HTC Exodus 1 bekendgemaakt

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2018, 12:42 CategorieAndroid

HTC heeft de specificaties van de blockchainsmartphone HTC Exodus 1 bekendgemaakt. De telefoon kan nu met cryptocurrency worden gekocht. Het apparaat beschikt over high-end specificaties en kan worden gebruikt als een fysieke wallet voor je bitcoin en meer.

Specs HTC Exodus 1

De officiële aankondiging was in mei, maar nu pas heeft HTC de specificaties van zijn eerste blockchainsmartphone naar buiten gebracht. Het is echter niet de eerste in zijn soort: die eer gaat uit naar de Finney van Sirin Labs. Het apparaat beschikt over een afgeschermde omgeving, waar het Android OS niet bij, waar de wallet voor je cryptocurrency en tokens in zit. Ook is er een sociaal component waarmee je je telefoon kunt terugvinden wanneer die is gestolen, verloren of wanneer je je gegevens niet bij de hand hebt.

Wanneer je de hersteldetails bij een aantal betrouwbare vrienden achterlaat, dan kunnen zij je helpen door een speciale app, voor key management, te downloaden. HTC gebruikt dan een geheim zoek-en-vindalgoritme die de juiste informatie naar je vrienden kan sturen. Vervolgens kun jij die informatie bij elkaar verzamelen en uitvogelen wat je daarna moet doen. Daarnaast is de HTC Exodus 1 ook opengesteld voor third-party ontwikkelaars, waar er meer key-apps en wallets gemaakt kunnen worden voor de telefoon.

De HTC Exodus 1 beschikt over een scherm van 6-inch, evenals een resolutie van hd+ en schermverhouding van 2:1. Aan de achterkant zit een dubbel camerasysteem van zestien megapixel, terwijl voorop een dubbel camerasysteem van acht megapixel zit. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 845, vergezeld door 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB interne opslagruimte. Ook is er een accu van 3.500 mAh, draait het toestel op Android 8.0 Oreo en mag je rekenen op een water- en stofdicht toestel dankzij het ip68-certificaat.

Het apparaat wordt aangeboden voor 0,15 bitcoin. Dat is omgerekend 833 euro. De verwachte leveringsdatum ligt in december. Aanvankelijk zal het toestel in 34 landen beschikbaar zijn, waaronder enkele landen in Europa.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.