Windows 10 Oktober 2018 Update nu beschikbaar zonder vervelende fout

10 oktober 2018 1 Minuut 1 Reacties
windows-10-windows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de uitrol van de Windows 10 Oktober 2018 Update is voortgezet, dit keer zonder de vervelende fout. Eerder kwam namelijk in het nieuws dat deze update ervoor kon zorgen dat bestanden uit bepaalde mappen helemaal verwijderd werden.

Windows 10 Oktober 2018 Update snel te downloaden

Microsoft brengt opnieuw de Windows 10 Oktober 2018 Update uit, nadat die eerder was teruggetrokken door de berichten dat de update bestanden verwijdert van de harde schrijven van gebruikers. Naar verluidt zijn heel weinig mensen getroffen door de softwarefout, maar dat komt ook doordat Microsoft de update heel snel terugtrok. Microsoft geeft aan dat er is gekeken naar de problemen en dat er alles aan gedaan is om die op te lossen. Dat schrijft John Cable, hoofd van programmamanagement van Windows Servicing and Delivery.

Eerst wordt de update nog uitgerold naar insiders, om te checken of er nog andere problemen opduiken. Daarna is de rest weer aan de beurt. De softwarefout heeft mogelijk te maken met de optie Known Folder Redirection, waarmee mappen als desktop, documenten en meer worden omgeleid. In de code van de Windows 10 Oktober 2018 Update staat code die lege en dubbele mappen automatisch verwijdert, maar in een aantal gevallen waren die mappen dus niet leeg. Insiders testen nu dus of de oplossingen werken zoals aangegeven.

Reacties (1)