Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Black Shark Helo heeft 10 GB aan werkgeheugen en een amoled-scherm

Geschreven door
Geplaatst op24 oktober 2018, 10:09 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Xiaomi heeft een nieuwe variant van zijn gamesmartphone aangekondigd, namelijk de Xiaomi Black Shark Helo. Het apparaat beschikt over een groot amoled-scherm en maar liefst 10 GB aan werkgeheugen. Ook zijn er speciale accessoires beschikbaar.

Dit is de Xiaomi Black Shark Helo

Xiaomi heeft een nieuwe versie van de gamesmartphone Black Shark aangekondigd, in de vorm van de Xiaomi Black Shark Helo. Het grootste verschil tussen beide varianten is het scherm: dit keer is er een amoled-scherm van 6,o1-inch aanwezig, inclusief een resolutie van 1.080 bij 2.160 pixels en een verversingssnelheid van 60 hertz. Onder de motorkap zit een Qualcomm Snapdragon 845, 6 of 8 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan interne opslagruimte. Maar er is nu ook een derde optie beschikbaar voor gamers.

De derde high-end optie beschikt over 10 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte. Aan de achterkant zit ook een dubbel camerasysteem (twaalf en twintig megapixel), terwijl de frontcamera beschikt over een enkele camera van twintig megapixel. Daarnaast is er een accu met een vermogen van 4.000 mAh, inclusief ondersteuning voor Quick Charge 3.0. Verder is het helaas niet duidelijk welke Android-versie aanwezig is, maar vooralsnog lijkt het erop dat het Android 8.1 Oreo is, met de MUI 10-skin er bovenop.

De 6 en 8 GB-versies worden voorzien van een enkele accessoire in de vorm van een joystick (net zoals de Huawei Mate 20X). De overige bediening gaat dan via het touchscreen. Ga je voor het 10 GB-model, dan krijg je een twee accessoire, met extra actieknoppen. Daardoor deelt het apparaat een designfilosofie met de Nintendo Switch, waar de controllers ook aan de zijkanten los te maken zijn. Middels de Gamer Studio-app is het overigens mogelijk de smartphone in geoptimaliseerde standen voor het gamen te zetten.

De Xiaomi Black Shark Helo heeft ook nog twee frontspeakers voor stereogeluid, een rgb led-lamp aan de achterkant in de vorm van het logo, een speciaal koelingssysteem en ondersteuning voor hdr-content. Bovendien kan sdr-content door een speciale chip worden geconverteerd naar hdr-content. Helaas is er geen koptelefoonaansluiting aanwezig op het toestel. Voorlopig komt de smartphone alleen uit in China, voor een prijs van minimaal 403 euro. De prijs van het duurste model is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.