Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android-beveiligingsupdate van november rolt uit naar Pixel en Nexus

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2018, 10:01 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat gebruikers van een Pixel-, Nexus of Essential-apparaat nu de nieuwste Android-beveiligingsupdate van november kunnen verwachten. De beveiligingsupdate van november lost zeventien kwetsbaarheden op het gebied van de veiligheid op. Naast beveiligingsproblemen bevat de update ook verbeteringen en fixes voor de Pixel-apparaten.

De kwetsbaarheden lopen zoals altijd weer uiteen van zwak tot zeer kritisch, waarbij met name kwetsbaarheden in het media framework en wanneer er een specifiek bestand werd gemaakt erg kritisch waren. Volgens Google hebben de twee kwetsbaarheden niet voor problemen gezorgd en zijn ze nu dus opgelost met de nieuwste beveiligingsupdate van november.

De update zorgt ook voor verbeteringen voor de Pixel 2- en Pixel 3-apparaten. Notificaties zouden nu veel stabieler moeten zijn, terwijl ook de optie voor picture-in-picture nu veel soepeler zou moeten draaien.

Update rolt vanaf vandaag uit

De nieuwste update rolt vanaf vandaag uit voor Pixel en Nexus, maar ook voor Essential. Gebruikers berichten dat de update ook al klaar staat voor onder andere de Xiaomi Mi A2. Mogelijk is deze beveiligingsupdate van november de laatste update voor apparaten als de Pixel C, Nexus 6P en de Nexus 5X. Google garandeert twee jaar updates en drie jaar beveiligingsupdates. Mogelijk is deze update dus de laatste voor de drie apparaten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.