Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android krijgt ondersteuning voor opvouwbare smartphones

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2018, 20:04 CategorieAndroid

Google heeft officieel bekendgemaakt dat Android officieel opvouwbare smartphones zal gaan ondersteunen door toekomstige software-updates. Google noemt deze categorie smartphones en tablets ‘foldables’.

Android op opvouwbare smartphones

Vicepresident van engineering Dave Burke heeft tijdens de Google Developer Summit laten weten dat het Android OS officieel ondersteuning gaat krijgen voor opvouwbare smartphones. Google noemt deze categorie producten officieel ‘foldables’. Ontwikkelaars moeten overigens zonder al te veel moeite gebruik kunnen maken van deze nieuwe implementatie en alle mogelijkheden die om de hoek staan, maar vooralsnog blijft het simpelweg bij richtlijnen voor het gebruik van bestaande functies.

Google werkt hiervoor nauw samen met Samsung, maar concentreert zich uiteindelijk natuurlijk op een implementatie die geschikt is voor elke Android-fabrikant. En dat is belangrijk, aangezien het grootste probleem op Android fragmentatie is. Er zijn veel hardwarefabrikanten die verschillende soorten apparaten uitbrengen en al die apparaten hebben software nodig, dus moet er iemand zijn die de leiding neemt. En aangezien Google natuurlijk platformhouder is, is het niet vreemd dat de zoekmachinegigant deze rol gaat vervullen.

Het bedrijf laat andere fabrikanten nu al gebruikmaken van een al ingebouwde functie genaamd screen continuity. Het is de api die Android-ontwikkelaars gebruiken om te bepalen of het schermformaat is gewijzigd. Zo kan het systeem bijvoorbeeld bepalen of je een toestel horizontaal of verticaal of op een smartphone, tablet of Chrome OS-apparaat gebruikt. Het is aan Google om voor nieuwe gebruiksmodi te zorgen. Als ontwikkelaars willen dat hun apps met foldables gaan werken, dan moeten ze deze api goed gebruiken.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.