Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Android Pie heeft last van accuduurproblemen’

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2018, 9:25 CategorieAndroid

De nieuwste versie van het Android-besturingssysteem lijkt last te hebben van accuduurproblemen. Gebruikers klagen over een korte accuduur. Het besturingssysteem gebruikt kunstmatige intelligentie om de levensduur te verlengen, maar dit lijkt helaas niet goed te werken.

Android Pie en problemen met de batterij

Het lijkt erop dat Android Pie, de nieuwste versie van het Android-besturingssysteem, last heeft van accuduurproblemen. Verschillende gebruikers melden namelijk op Reddit, het Google-forum, het Pixel-forum en aan Venturebeat dat er problemen zijn opgedoken. Ook heeft de laatstgenoemde website zelf problemen ondervonden. Dit probleem lijkt zich voor te doen bij mensen die hun systeem hebben geüpgraded, maar komt ook voor bij mensen die net een nieuwe smartphone met Pie aan boord hebben gekocht.

Veel gebruikers denken dat de slimme functie Adaptive Battery, nieuw binnen Android Pie, hiervan de oorzaak is. Echter, wanneer de functie wordt uitgeschakeld, dan doet dit weinig goeds — sterker nog, als de functie uitstaat, dan zal de accu nog sneller leeglopen. Gebruikers melden dat Android ineens tien tot twintig procent van een volle accu verbruikt binnen een uur. Sommige toestellen vallen zelfs uit wanneer er eigenlijk nog vijf procent batterij aanwezig zou moeten zijn. Android heeft dus duidelijk een probleem op dit gebied.

Een oorzaak van dit probleem kan het gebruik van media-applicaties zijn. Het gebruik van apps als Google Play Music, YouTube, Spotify en Soundcloud, of eigenlijk alles dat audio en video kan afspelen, verminderen kan helpen bij dit probleem, maar is natuurlijk niet de oplossing voor een langere termijn. Vooralsnog is er geen oplossing beschikbaar, maar kan het wel helpen om constant de batterijbespaarstand aan te hebben staan (dit kan vanaf 75 procent en minder) of de adaptieve helderheid uit te schakelen.

Een laatste redmiddel is teruggaan naar de fabrieksinstellingen. Helaas is dit nog geen bewezen methode. Mocht je het probleem dus tegenkomen, dan is het raadzaam om deze optie tot het laatste moment te bewaren. Het probleem kan zichzelf ook oplossen wanneer er updates worden uitgebracht door Google en andere app-makers. Maar dat kost wat tijd, dus tot het zover is dien je wat geduld op te brengen. Of je gaat terug naar Android Oreo, maar daar heb je helaas wel wat extra technische kennis voor nodig.

 • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Reacties

 1. marco
  02 november, 2018 om 9:32

  geen last van met me nokia 7 plus

 2. bram
  13 december, 2018 om 19:26

  daar heeft android wel vaker last van. net als dat android apparaten zoveel geheugen vreten. wat wil je dan ook met google malware crapdroid

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.