Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple Pay wordt mogelijk woensdag gelanceerd in België

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2018, 15:30 CategorieApplicaties

Uit een betrouwbare bron heeft Tablets Magazine vernomen dat betaaldienst Apple Pay aanstaande woensdag wordt gelanceerd in België. Met deze dienst is het mogelijk betalingen te verrichten met je iPhone, wanneer een betaalautomaat dit ook toestaat.

Apple Pay komt naar België

Zoals het er nu naar uitziet zal Apple Pay aanstaande woensdag in België worden gelanceerd. Dat heeft Tablets Magazine vernomen vanuit een betrouwbare bron. Vooralsnog lijkt er over een Nederlandse lancering nog niets bekend te zijn. Apple heeft deze informatie ook nog niet bevestigd, waardoor we het dus voorlopig moeten houden op een gerucht. De dienst is een flinke tijd beschikbaar in bijvoorbeeld de Verenigde Staten en in de afgelopen maanden werkte Apple al een een bredere ondersteuning voor dit betaalplatform.

Apple Pay is een betaaldienst waarmee het mogelijk is om in bepaalde winkels of eetgelegenheden te betalen met je iPhone of Apple Watch. De dienst haalt onder andere de creditcardgegevens uit de Passbook-app, waardoor het mogelijk is om bij geselecteerde ketens te betalen. Het systeem maakt gebruik van de bekende nfc-chip, wat staat voor near field communication. Onder meer de NS gebruikt de techniek om reizigers in en uit te laten checken voor de trein, terwijl banken zo contactloos betalen hebben geïntroduceerd.

  • Delen:
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.