Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple werkt aan een eigen modem voor iPhones’

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2018, 9:28 CategorieiPhone

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Apple momenteel aan zijn eigen modem voor de iPhones van het bedrijf. Hiervoor is de fabrikant uit Cupertino op zoek naar een aantal mensen, die kunnen helpen bij de ontwikkeling van de benodigde hard- en software.

Eigen modem voor iPhones – gerucht

In de afgelopen jaren heeft Apple geprobeerd de bevoorradingsketen te diversifiëren, door meerdere hardwarepartners te omarmen. Ook heeft het bedrijf meer geïnvesteerd in eigen hardwareonderdelen, zodat er een kleinere onafhankelijkheid van die bevoorradingsketen zou zijn. Zo heeft de iPhone-fabrikant inmiddels al eigen processors en gpu’s ontwikkeld. Nu lijkt het erop dat Apple ook voornemens is een eigen modem te ontwikkelen, schrijft Bloomberg. Dat nieuws is gebaseerd op vacatures die het bedrijf nu open heeft staan.

Apple is op zoek naar tien mensen die kunnen helpen bij het ontwikkelen van de benodigde hard- en software. Voor sommige posities moeten de mensen ervaring hebben met lte en bluetooth, evenals de aankomende 5g-standaard. Zoals het er nu naar uitziet wil Apple in 2020 de eerste iPhones met 5g gaan uitbrengen, dus waarschijnlijk wordt de eerste modem van het bedrijf voor 2020 afgeleverd. Mocht dit gerucht kloppen, dan is Apple wederom minder afhankelijk van de bevoorradingsketen dan momenteel het geval is.

  • Delen:
iPhone XS
Apple iPhone XS
iOS
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.