Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Binnenkort kun je Android-apps tijdens het updaten blijven gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2018, 21:09 CategorieAndroid

Binnenkort kun je Android-apps blijven gebruiken wanneer ze op de achtergrond worden geüpdatet, heeft Google woensdag bekendgemaakt. Dat betekent dat je een app dus niet hoeft af te sluiten of dat die niet automatisch wordt afgesloten tijdens het updaten.

Android-apps blijven gebruiken tijdens het updaten

Tijdens de conferentie voor ontwikkelaars van Google heeft het bedrijf laten weten dat het binnenkort mogelijk zal zijn Android-apps te blijven gebruiken wanneer ze op de achtergrond worden geüpdatet. Daarnaast kunnen ontwikkelaars gebruikers extra gaan motiveren een app te updaten met diverse middelen. Gebruikers kunnen ook worden gedwongen een update te downloaden, wanneer er een lek moet worden gedicht bijvoorbeeld. Dan hebben gebruikers nog wel de optie de update uit te stellen totdat er weer wifi is.

De andere optie is dus te gaan voor achtergrondupdates, waardoor gebruikers nergens toe worden gedwongen en de app kunnen blijven gebruiken terwijl het updateproces op de achtergrond wordt uitgevoerd. Ontwikkelaars krijgen dus meer mogelijkheden als het om Android-apps en updates gaat, wat belangrijk is in een wereld waar veel digitale gevaren kunnen worden voorkomen door apps regelmatig te updaten. Laten we hopen dat die ontwikkelaars geen misbruik van deze functie maken door constant onnodige updates uit te brengen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.