Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chromebook-apparaten kunnen straks geoptimaliseerde website tonen

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2018, 9:16 CategorieChrome OS

Google heeft laten weten dat Chromebooks en andere Chrome OS-apparaten binnenkort geoptimaliseerde websites kunnen weergeven. Het apparaat, of dat nu een laptop- of tabletvorm heeft, zal een website dan optimaliseren voor tabletgebruik.

Geoptimaliseerde websites gebruiken op Chrome OS-apparaten

Hoewel het natuurlijk fijn is dat je het web kunt verkennen op een Chrome OS-apparaat, is het wel zo dat websites vooralsnog worden gebouwd met een muiservaring in het achterhoofd. Maak je op dat moment gebruik van een touchscreen, dan kan de ervaring dus ondermaats zijn. Googles senior productmanager voor Chrome OS, Kan Liu, heeft in een interview met Android Police nu bevestigd dat Chromebooks en andere Chrome OS-apparaten binnenkort ook geoptimaliseerde websites kunnen weergeven.

Deze websites worden dan voor tablets geoptimaliseerd. En als die optimalisatie er nu is, dan wordt de mobiele versie van de website weergeven.

In the upcoming release, we are also introducing “Request tablet site” in Chrome on Pixel Slate, and with more and more touchscreen devices out there we fully expect the web to continue evolving to be more touch-friendly as well.

Hiermee bevestigt Google dus als het ware dat reguliere websites bezoeken op een Chrome OS-apparaat toch niet altijd zo fijn is. Maar gelukkig doet het bedrijf er nu ook wat aan. Helaas heeft Liu niet bevestigd wanneer we de mogelijkheid kunnen verwachten.

  • Delen:
Acer Chromebook Tab 10
Chrome OS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.