Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Facebook laat je binnenkort reacties blokkeren op basis van trefwoorden’

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2018, 9:43 CategorieApplicaties

Het ziet ernaar uit dat Facebook gebruikers binnenkort reacties laat blokkeren op basis van zelf ingevulde trefwoorden en zinnen. Het sociale netwerk heeft in het verleden al vaker opgetreden tegen online intimidatie en nu lijkt het erop dat er nog een stap wordt genomen.

Reacties blokkeren op Facebook – gerucht

Zoals het er nu naar uitziet zal Facebook gebruikers in de toekomst de mogelijkheid geven bepaalde trefwoorden en zinnen, die je zelf in kunt vullen, te blokkeren om online intimidatie tegen te gaan. Je zou zelfs specifieke emoji kunnen weren van je eigen timeline. Dat laat Jane Wong, inmiddels bekend vanwege andere nieuwsverhalen, weten via Twitter. Wanneer iemand toch zo’n woord, zin om emoji gebruikt, dan kunnen alleen zij zien wat er is geschreven. Ook kunnen de vrienden van die persoon zien wat er staat.

Mogelijk helpt deze aanpak een verdere escalatie te voorkomen, aangezien de mensen die een reactie achterlaten denken dat hun post is geplaatst en voor iedereen zichtbaar is. Want het helpt om mensen te negeren die irritant zijn: als je er niet op reageert, dan is de lol er voor hen ook snel van af. Je zou deze functie straks niet alleen voor scheldwoorden of andere irritante dingen kunnen gebruiken, maar kunt zodoende mogelijk ook spoilers voor films weren of voorkomen dat elk gesprek uitmondt in een discussie over Zwarte Piet.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.