Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gboard gebruikt on-device kunstmatige intelligentie voor suggesties

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2018, 9:32 CategorieNieuws

Google heeft toetsenbordapplicatie Gboard voorzien van on-device kunstmatige intelligentie, waardoor de app suggesties kan doen en je de juiste emoji, gif en stickers kan aanbevelen op het moment dat je nog aan het tikken bent.

Download de update voor Gboard

In de afgelopen maanden heeft Google een nieuwe functie voor Gboard getest met on-device kunstmatige intelligentie. Die functie wordt nu uitgerold naar alle gebruikers. Als je de update hebt binnengehaald, dan kan de app, terwijl je nog aan het typen bent, alvast relevante gifjes, stickers en emoji voorstellen. Gebruik je nu specifieke woorden, dan zal de G-knop aan de linkerkant veranderen in bijvoorbeeld een snelkoppeling naar gif-plaatjes. Zodoende kun je dus heel snel goede content vinden bij je zinnen en woorden.

Wanneer je op die snelkoppeling tapt, dan word je doorgestuurd naar een zoekomgeving waar je zin of woord al is ingevuld. Vervolgens krijg je alle relevante gifjes, stickers en emoji in beeld te zien. In de toekomst zal het Gboard-toetsenbord nog meer content gaan voorstellen, maar voor nu blijft het bij deze drie opties. Helaas is het wel zo dat de functie alleen nog maar werkt met de Engelse taal. Maar op een later moment zal Google natuurlijk ook meerdere talen gaan ondersteunen. Wanneer de Nederlandse taal aan de beurt is, is niet bekend.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.