Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Assistant starten via Siri Shortcuts op iOS

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2018, 9:48 CategorieApplicaties

Google is hard aan het werk om Google Assistant zich iets meer thuis te laten voelen op iOS. Apple’s eigen virtuele asssitent, Siri, is natuurlijk helemaal door het besturingssysteem verweven en snel toegankelijk. Toegang tot de Google Assistant via Siri Shortcuts is de volgende stap om ook Google Assistant beter toegankelijk te maken voor iOS-gebruikers.

Het was al mogelijk om een widget voor Assistant te plaatsen op je home screen, maar met de nieuwe update van vandaag is het ook mogelijk om Google’s assistent te benaderen via Siri Shortcuts. Je kunt zelf een bepaalde zin instellen en elke keer wanneer je dat tegen Siri zegt zal de app voor Google Assistant openen. Wil je het zo echt mogelijk houden? Dan kun je ‘Ok Google’ of ‘Hey Google’ gebruiken.

Hey Siri. Ok Google.

Hey Siri gevolgd door Ok Google klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is een snelle manier om de Assistent-app te openen. En mocht je Google Home gebruiken op iOS om je smarthome aan te sturen, dan is het ook goed om te weten dat je Siri Shortcuts op kunt zetten voor bepaalde zinnen die je vaak tegen de Google Assistent zet. Heb je dus bepaalde routines ingesteld, dan kun je dit tegen Siri zeggen, waarmee de Assistant-app wordt geopend en de routine wordt uitgevoerd. Klinkt gek, maar lijkt een erg handige functie voor iOS-gebruikers.

Om de Siri Shortcuts in combinatie met Google Assistant te kunnen gebruiken moet je de nieuwste versie van Google Assistant downloaden in de App Store.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.