Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google begint deze maand met het testen van Android Slices

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2018, 21:21 CategorieAndroid

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf vanaf deze maand begint met het testen van populaire apps binnen Android Slices. Dit zijn kleine uitsneden van applicaties die je kunt tegenkomen wanneer je de Google-zoekmachine gebruikt op Android.

Google Slices-test begint deze maand

Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie heeft Google bekendgemaakt dat deze maand het publieke Early Access Program van Android Slices van start gaat. Dit zijn kleine uitsneden van apps die je hebt geïnstalleerd op je smartphone. Als voorbeeld geeft Google de app Lyft. Zodra je in Google Search zoekt naar Lyft, zie je direct de dichtstbijzijnde bestuurder, de prijs van het ritje naar huis of naar je werk en de tijd die het gaat kosten. Via ‘Actions’ kun je op verschillende plekken direct dieper gelegen functies van bepaalde apps gebruiken.

Google heeft deze functie samen met Android 9.0 Pie aangekondigd tijdens Google I/O 2019. Dat is de meest recente versie van het Android-besturingssysteem dat momenteel beschikbaar is voor een handjevol apparaten, waaronder de OnePlus 6T, Huawei Mate 20 Pro en natuurlijk de Google Pixel-apparaten. Google heeft verder nog meer veranderingen aangekondigd voor Android. Zo komt er native ondersteuning voor opvouwbare smartphones en kunnen app-ontwikkelaars app-updates straks subtieler regelen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.