Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google werkt aan nieuw design voor het deelmenu binnen Android

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2018, 9:36 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat het bedrijf werkt aan een nieuw design voor het deelmenu dat je nu tegenkomt binnen Android. De ervaring van het delen zou op dit moment te langzaam zijn en het nieuwe menu moet de problemen gaan oplossen.

Nieuw deelmenu voor Android onderweg

Dave Burke, vicepresident van engineering voor Android bij Google, heeft in een reactie op Twitter laten weten dat het team achter Android werkt aan een nieuw deelmenu voor het besturingssysteem. Sterker nog: het is een prioriteit, aangezien veel gebruikers hebben geklaagd dat het delen van dingen langzaam gaat. Burke geeft in zijn reactie aan dat het probleem echter niet zomaar kan worden opgelost en dat het veel werk kost. Uiteindelijk moeten het delen van bijvoorbeeld linkjes en foto’s sneller en veel fijner worden.

Zoals het er nu naar uitziet zal Google het deelproces achter de schermen gaan omdraaien. Data wordt in de toekomst ‘geduwd’ naar het nieuwe menu; nu moet dat menu de data nog ergens vandaan trekken. Wanneer het nieuwe deelmenu wordt uitgerold, heeft Burke niet bekendgemaakt. Aangezien we nog maar net de release van Android 9.0 Pie achter de rug hebben, verwachten we niet dat dit snel zal gebeuren. Ook duurt het nog even voordat de bèta van Android Q verschijnt, dus de update kan nog op zich laten wachten.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.