Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Honor 8X gepresenteerd voor de Nederlandse markt

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2018, 15:46 CategorieAndroid

Vanmiddag heeft Honor, dochter van Huawei, de Honor 8X officieel gepresenteerd voor de Nederlandse markt. Eerder wisten wel al dat het toestel naar Nederland zou komen. Naast de Honor 8X komt het bedrijf ook met de Honor Magic 2.

Honor 8X

De Honor 8X heeft een groot scherm van 6,5-inch in een resolutie van 2.340 bij 1.080 pixels en draait op een Kirin 710-processor. Het werkgeheugen is 4 GB, terwijl het opslaggeheugen 128 GB bedraagt. Het toestel beschikt over een notch (scherminkeping) aan de bovenkant van het scherm, maar heeft toch een behoorlijk grote screen-to-body-ratio van 91 procent. Honor neemt met dit toestel verschillende high-end functies over van de vlaggenschepen en verpakt het in een betaalbare midranger.

Honor 8X

Aan de achterzijde beschikt het toestel over een dubbele camera van twintig en twee megapixel. Kunstmatige intelligentie herkent verschillen scenario’s. In totaal kent het toestel 500 verschillende scenario’s in 22 verschillende categorieën. Ook ’s nachts zou je met de camera’s uitstekende foto’s moeten kunnen maken met hulp van de AI. Video’s kun je ook in super slow-motion opnemen tot 480 beeldjes per seconde. Aan de voorkant beschikt het toestel over een camera van zestien megapixel. De selfiecamera kan acht verschillende scenario’s herkennen dankzij de kunstmatige intelligentie.

Voor de gamers onder ons beschikt de Honor 8X over een systeem dat 4D Smart Shock wordt genoemd. In feite beweegt de smartphone mee met de actie tijdens het gamen, vergelijkbaar met de controllers van een spelcomputer. De batterij beschikt over een capaciteit van 3.750 mAh. Dankzij Intelligent Power-saving moet je 40% langer met de batterij kunnen doen. Vertalen we dat naar het spelen van games, dan kun je 4.86 uur onafgebroken PUBG Mobile spelen met een volle batterij.

Je kunt twee simkaarten plaatsen, terwijl er daarnaast ook nog ruimte is voor een micro-sd-kaart tot 400 GB. Het toestel draait op Android 8.1. Later dit jaar komt er nog een upgrade naar Android 9.0 Pie. Het bedrijf belooft ook nog met de volgende grote update te komen. De Honor 8X kost 299 euro en is per direct verkrijgbaar.

Honor Magic 2

De Honor Magic 2 heeft een oled-scherm van 6,39-inch. Het toestel beschikt daarnaast over een in-display vingerafdruksensor. De smartphone draait op de Kirin 980-processor, maar over werk- en opslaggeheugen is nog niets bekend. De Magic 2 beschikt over Magic Slide. De selfiecamera schuift als het ware omhoog wanneer je de frontcamera wilt gebruiken. Hierdoor beschikt het toestel niet over een notch, wat bij veel mensen ongetwijfeld in de smaak zal vallen.

Het Android-toestel beschikt over de softwareschil Magic UI 2.0. Deze brengt volgens Honor verschillende voordelen met zich mee, waaronder Yoyo. Yoyo is de slimme assistent van Honor. Yoyo kan je helpen bij het navigeren, bij het kopen van producten, is je persoonlijke assistent, je diëtist en nog veel meer. Yoyo leert van de gebruiker en wordt na verloop van tijd steeds slimmer. Helaas voor ons is Yoyo eerst enkel beschikbaar voor de Chinese markt. Of de slimme assistent van Honor ook naar Europa komt is nog niet bekend.

Het toestel maakt gebruik van Safe Magic Charge, waarmee je de smartphone snel kunt opladen. Binnen vijftien minuten is het toestel 50 procent opgeladen. Na dertig minuten zelfs al voor 85 procent.

De Honor Magic 2 beschikt over drie camera’s aan de achterzijde. Een zestien megapixel hoofdcamera, een 24 megapixel monochroom en een zestien megapixel ultra-groothoeklens van 117 graden. Net als bij de 8X krijgt ook de Magic 2 hulp van kunstmatige intelligentie. Zo herkent de AI zestig verschillende tags en meer dan 1500 verschillende scenario’s. Meer informatie ontbreekt op dit moment nog over het toestel. Voordat je enthousiast wordt over de Magic 2. Je zult nog even geduld moeten hebben. Op dit moment is nog niet bekend of de Magic 2 ook naar Nederland komt

  • Delen:
Honor 8X
Honor 8X
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.