Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei test Googles Fuchsia OS op de Honor Play

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2018, 9:15 CategorieAndroid

Waarschijnlijk test Huawei momenteel de eerste smartphone met het Fuchsia OS aan boord, namelijk de dit jaar aangekondigde Honor Play. Google werkt achter de schermen aan dit nieuwe besturingssysteem. In tegenstelling tot Android en Chrome OS, draait dit systeem niet op Linux.

Fuchsia OS op de Honor Play

Op dit moment werkt Google achter de schermen aan het Fuchsia OS, een nieuw besturingssysteem voor mobiele apparaten dat niet is gebaseerd op Linux (zoals Android en Chrome OS wel zijn). Huawei is nu mogelijk één van de eerste fabrikanten die een smartphone met dit besturingssysteem aan het testen is. De telefoon in kwestie is de dit jaar aangekondigde Honor Play. Huawei bekijkt momenteel of het voor het os mogelijk is goed te functioneren op apparaten die de zelf ontwikkelde Kirin 710-processor aan boord hebben.

Uit een nieuwe post blijkt dat het een ontwikkelaar is gelukt de software op te starten, maar voor de rest wordt er geen melding gemaakt van andere functies. Waarschijnlijk werkt het systeem dus nog niet zo goed. Desondanks is het goed om te zien dat nu ook andere bedrijven, buiten Google om, openbaar het nieuwe besturingssysteem aan het testen zijn en dat nu ook consumentenproducten worden meegenomen. Het wachten is nu totdat er meer informatie naar buitenkomt over de mogelijkheden van het Fuchsia OS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.