Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram gebruikt kunstmatige intelligentie voor beschrijven van foto’s

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2018, 9:11 CategorieApplicaties

Instagram heeft laten weten dat er nu nieuwe functies worden uitgerold voor mensen met een visuele beperking. Zo kunnen foto’s voortaan worden omschreven door kunstmatige intelligentie, zodat mensen met een slechter zicht toch weten wat er wordt geplaatst.

Kunstmatige intelligentie binnen Instagram

Instagram heeft in een nieuwe blogpost beschreven hoe de app voortaan gemakkelijker in gebruik kan worden genomen door mensen met een visuele beperking. De applicatie kan een foto omschrijven op basis van wat kunstmatige intelligentie ziet op die foto. Ook kunnen gebruikers zelf een tekst aanleveren die vervolgens kan worden voorgelezen. De feature, beter bekend als ‘alt text’, wordt steeds vaker online gebruikt en wordt nu dus ook rechtstreeks binnen het platform voor het delen van foto’s en video’s gebouwd.

De app kan teksten voorlezen die staan bij een profiel, in je feed of binnen de tab voor het ontdekken van content. De zogenoemde al text is niet zichtbaar voor mensen aan de voorkant, maar is dus wel aanwezig voor de app zodat die kan worden opgelezen. Onder het kopje voor geavanceerde instellingen kunnen gebruikers na het updaten van de app ook zelf zo’n tekst toevoegen. De eerste indrukken van de nieuwe functie zijn nog niet allemaal positief, maar het is een begin in het openstellen van het platform voor meerdere gebruikers.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.