Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram haalt neppe likes en volgers weg

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2018, 9:16 CategorieApplicaties

Instagram heeft bekendgemaakt dat het neppe likes op je foto’s en video’s en neppe volgers van je profiel zal weghalen. Mocht je die likes en volgers hebben gekocht middels een platform dat nu toegang heeft tot je account, pas dan ook vooral nog even je wachtwoord aan.

Neppe likes en volgers op Instagram worden verwijderd

Instagram heeft besloten om neppe likes, volgers en reactie van het platform te verwijderen en probeert die voortaan ook actief te weren. De fotodeeldienst heeft ook zijn gebruiksvoorwaarden aangepast waardoor het gebruik van deze diensten, die dergelijke producten aanbieden voor een geldbedrag, voortaan verboden zijn. Middels machine learning gaat het platform de neppe accounts achterhalen en verwijderen. Mocht je van dergelijke diensten gebruik hebben gemaakt, dan zul je hiervan op de hoogte worden gebracht.

Het kan dus zomaar zijn dat je likes, volgers of reacties mist, en dan weet je nu dus wat er speelt. Instagram raadt ook aan om je wachtwoord dan meteen te wijzigen, zodat de diensten geen toegang meer hebben tot je account. In het verleden heeft de dienst al wel eens neppe accounts verwijderd van het platform, maar het is nu voor het eerst dat er ook wordt gejaagd op likes en reacties. In de komende weken zal er dus mogelijk wat veranderen voor bepaalde accounts. Een stap die nodig is voor het platform om te kunnen blijven groeien.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.