Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-versie Netflix geüpdatet met hogere resolutie voor iPad Pro-scherm

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2018, 9:22 CategorieApplicaties

Videostreamingdienst Netflix heeft de officiële applicatie voor iOS-apparaten voorzien van een hogere resolutie voor iPad Pro-schermen. Hoewel de schermen op de 12,9″-versies nagenoeg gelijk zijn, zijn er wel andere elementen waar appmakers nu rekening mee moeten houden.

Download de update voor Netflix op iOS

Nieuwe hardware is natuurlijk hartstikke leuk, maar dat betekent in veel gevallen dat appmakers aan de bak moeten om ervoor te zorgen dat hun applicaties geoptimaliseerd zijn voor de nieuwe schermen. In veel gevallen moet dit omdat er een hogere resolutie is, maar in het geval van de nieuwe iPad Pro-modellen zijn er ook andere veranderingen. Netflix heeft nu een update uitgebracht die de app optimaliseert voor de schermen van de nieuwe iPad Pro-modellen, die toch wat afwijken van hun voorgangers — al is het niet heel veel.

Zo beschikken beide 12,9″-modellen over dezelfde schermresoluties en afmetingen, maar moeten apps toch geoptimaliseerd worden. Deze iPad Pro beschikt namelijk over ronde hoeken. Ook is er geen thuisknop meer aanwezig. En zo zijn er nog wat kleine verschillen aanwezig die als irritant ervaren kunnen worden wanneer je een video wil bekijken. Het model met een scherm van 11-inch heeft wel een hogere resolutie, waardoor het fijn is als die ook wordt ondersteunt voor de betere kijkervaring. De update wordt nu uitgerold naar iedereen.

  • Delen:
iPad Pro
Apple iPad Pro 12.9-inch (2018)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.