Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt gamestreamingdienst naar Samsung Galaxy-smartphones

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2018, 9:13 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat het bedrijf voornemens is zijn gamestreamingdienst naar Samsung Galaxy-smartphones te brengen. Eerder kwam al naar buiten dat Microsoft van plan is allerlei soorten apparaten toegang te geven tot deze aankomende streamingdienst voor games.

Gamestreamingdienst van Microsoft

Onlangs kondigde Microsoft zijn plannen aan voor een gamestreamingdienst die verdergaat dan het Xbox-platform. Tijdens de Samsung Developer Conference, waar onder meer het prototype van de opvouwbare smartphone van Samsung is gepresenteerd, heeft het bedrijf uit Redmond laten weten dat zijn streamingdienst voor games ook naar Samsung Galaxy-smartphones zal komen. Dat is an sich niet vreemd, omdat deze dienst geschikt gemaakt gaat worden voor zo’n beetje elk apparaat met een touchscreen en internetverbinding.

De gamestreamingdienst van Microsoft wordt xCloud genoemd. Het is de bedoeling dat straks alle huidige en toekomstige Xbox-spellen gespeeld kunnen worden via deze service. De games worden gestreamd naar de apparaten en kunnen worden gespeeld met draadloze Xbox One-controllers. Er wordt op creatieve wijze omgegaan met de vertraging onderweg, op basis van geavanceerde netwerktechnieken, waardoor er zelfs op een 4g-netwerk gespeeld zou moeten kunnen worden. De dienst van Nvidia laat zien dat het mogelijk is.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.