Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix-hack laat mensen iOS-app met ogen bedienen

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2018, 9:42 CategorieApplicaties

Tijdens de hackdag van videostreamingdienst Netflix hebben hackers de iOS-applicatie kunnen voorzien van oogbediening. Dat is niet het enige: je kunt namelijk ook je tong gebruiken om een pagina terug te gaan, bijvoorbeeld.

Bedien Netflix met je ogen en tong

Elk jaar organiseert Netflix een speciale dag waar creatieve mensen de app mogen hacken, om te laten zien wat mogelijk is of waar de videostreamingdienst nog verbeteringen kan doorvoeren. Dit jaar hebben engineers een toffe manier van bedienen ontwikkeld, die de app (in elk geval op iOS) toegankelijk kan maken voor mensen die hun handen niet kunnen gebruiken. Er is namelijk oogbediening toegevoegd. Daarvoor maken de engineers gebruik van de frontcamera op de nieuwe iPhones (en natuurlijk de nieuwe iPads).

Je bedient een cursor met je ogen en selecteert een programma door er even naar te staren. Wil je een pagina terug? Dan steek je je tong uit. Voor deze functie geldt hetzelfde als alle andere dingen die ooit zijn bedacht op de hackdagen: het is niet zeker dat de functie naar de app gaat komen. Netflix zou er in elk geval goed aan doen om dergelijke manieren van bediening te implementeren in zijn applicatie, zodat de content ook breder beschikbaar wordt gemaakt voor mensen die dus moeite hebben met het navigeren door de app.

  • Delen:
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.