Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe versie Google Contacten biedt donkere modus aan

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2018, 10:00 CategorieApplicaties

Er is nu een nieuwe versie van de app Google Contacten beschikbaar, die ondersteuning toevoegt voor een donkere modus. Wanneer je de donkere modus activeert, dan kun je energie besparen waardoor de batterij in je smartphone langer mee kan gaan.

Download de update voor Google Contacten

De app Google Contacten is de nieuwe applicatie van Google die ondersteuning aanbiedt voor een donkere modus. Vorige week, tijdens de Android Dev Summit, had Google naar buiten gebracht dat zo’n donkere modus wel degelijk effect heeft op de accuduur van apparaten met een amoled-scherm, waardoor het dus goed is om te zien dat er nu nog een app met zo’n modus beschikbaar is. De app-update is nu beschikbaar voor iedereen die hem al heeft. De nieuwe optie tref je, na het updaten, aan boven de instellingen.

Helaas is het echter niet zo dat de pixels volledig zwart zijn en dus zo goed als uitstaan, wat de meeste winst op het gebied van energiebesparing zal opleveren. In plaats daarvan krijg je te maken met een donkergrijze kleur. Het is in elk geval al een hele verbetering ten opzichte van de witte kleuren die de Google-apps hebben gedomineerd. Mocht je die donkere kleur toch niets vinden, geen probleem. De donkere modus is geheel optioneel. Naast Google Contacten hebben ook YouTube, Google Maps en meer een dark mode.

  • Google Contacten
  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.