Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus beantwoordt vragen over missende features OnePlus 6T

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2018, 9:39 CategorieAndroid

In een AMA (ask me anything) op Reddit heeft OnePlus vragen beantwoord over enkele missende features op de nieuwe OnePlus 6T. Zo heeft het apparaat nog altijd geen officieel ip-certificaat en moeten gebruikers het voortaan zonder notificatielampje doen.

AMA over de OnePlus 6T

Omdat de OnePlus 6T sinds 1 november officieel te koop is in de Verenigde Staten (hier in Nederland is dat een week later), hebben verschillende medewerkers van het bedrijf een AMA op Reddit georganiseerd, waar verschillende vragen vanuit de gemeenschap konden worden gesteld en werd beantwoord. Naast mede-oprichter Carl Pei waren ook Manu J. (werkt aan OxygenOS), Louis S. (productmanager), Bob X. (accessoriemanager), Jimmy Z. (cameraproductmanager) en Emily S. (e-commercespecialist) aanwezig.

Zo is er gevraagd naar het notificatielampje. De OnePlus 6T heeft er namelijk geen één. OnePlus is van mening dat dit geen groot probleem is, aangezien je altijd je toestel kunt oppakken of op het scherm kunt kloppen om te zien of je notificaties hebt. Maar als je telefoon buiten bereik ligt, dan heb je daar vrij weinig aan, natuurlijk. Een Always-on display kan de oplossing zijn, maar vooralsnog komt die niet naar de OnePlus 6T. Achter de schermen wordt nog druk gekeken naar de functionaliteit en het accugebruik van zo’n functie.

Ook is er nog heel even gesproken over aspecten van de OnePlus 6T die ook naar oudere modellen kunnen komen. Camerafuncties zoals Nightscape en Studio Light zijn afhankelijk van bepaalde hardware, waardoor die niet breed beschikbaar zullen zijn. Software-aanpassingen zoals Gestures 2.0 en smart boost worden wel uitgebracht voor de OnePlus 5 en OnePlus 5T. De 6T wordt overigens niet geleverd met een koptelefoon, omdat OnePlus van mening is dat mensen zelf al een koptelefoon hebben en dat het zonde is van de materialen.

Ook is het gebrek aan een ip-certificaat aan bod gekomen. OnePlus verzekert dat het toestel in de regen gebruikt kan worden of in een plas water moet kunnen vallen, zonder dat daar consequenties aan verbonden zijn. Het bedrijf is van mening dat weinig gebruikers hun telefoon onder water gebruiken en dat er daarom voor gekozen is om het certificeringsproces, dat de prijs van een toestel met 30 dollar zal verhogen, niet nodig is. Het toestel is getest om alledaagse situaties als het op waterbestendigheid aankomt.

Voor een compleet overzicht van alle besproken onderwerpen, kun je terecht in het AMA-gesprek op Reddit.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.