Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy S10 ruilt irisscanner in voor ultrasonische vingerafdruklezer’

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2018, 9:27 CategorieNieuws

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan ruilt de Samsung Galaxy S10 de irisscanner in voor een ultrasonische vingerafdruklezer. Deze speciale scanner zou tot dertig procent van het scherm kunnen innemen, waardoor je gemakkelijk je vingerafdruk zou kunnen laten lezen.

Samsung Galaxy S10 zonder irisscanner – gerucht

Volgens Twitter-lekker Ice Universe is het zo dat de Samsung Galaxy S10 geen irisscanner, maar wel een ultrasonische vingerafdrukscanner gaat krijgen. Deze scanner zou tot dertig procent van het scherm kunnen innemen. Ook zou de Samsung-technologie veel sneller zijn dan het huidige aanbod in-display vingerafdrukscanners, zoals op de Huawei Mate 20 Pro en OnePlus 6T. Mocht de frontcamera helemaal verdwijnen, dan zou Samsung een indrukwekkend groot scherm kunnen presenteren.

Volgens de geruchten maakt de ultrasonische vingerafdrukscanner van Samsung een gedetailleerd 3d-beeld middels ultrageluid. Een optische vingerafdrukscanner maakt gebruik van licht voor het authenticatieproces, maar door gebruik te maken van ultrageluid kun je in theorie een accurater resultaat kunnen generen. Helaas is er verder nog geen reden om te denken dat Samsung helemaal afscheid neemt van de frontcamera. Mogelijk komt die namelijk in het scherm te zitten, maar dat is weer op basis van een ander gerucht.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 9
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.