Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Square Enix haalt drie games uit Belgische appwinkels vanwege ban op loot boxes

Geschreven door
Geplaatst op22 november 2018, 9:16 CategorieGaming

Belgische gamers moeten het voortaan zonder drie games van Square Enix doen in de appwinkels voor Android en iOS. De speluitgever heeft hiertoe besloten door het verbannen van loot boxes. Het gaat onder meer om twee Final Fantasy-spellen.

Drie Square Enix-spellen uit Belgische appwinkels

De Japanse speluitgever Square Enix heeft besloten drie games uit de Belgische appwinkels te halen, vanwege het verbannen van loot boxes in videogames in het land. Het gaat om de spellen Mobius Final Fantasy, Kingdom Hearts Union X en Dissidia Final Fantasy Opera Omnia. In april besloot de Belgische regering dat sommige spellen met loot boxes, waarin spelers een digitale doos openen met daarin willekeurige goederen, de regels van de gokwet overtraden. Of dergelijke dozen nu legaal zijn of niet, is dus moeilijk in te schatten.

Hier in Nederland heeft de regulatie ook geleid tot het verwijderen van loot boxes in sommige videogames. Andere landen zijn nu ook aan het kijken naar wat ze kunnen doen tegen deze praktijken. Zo heeft het Verenigd Koninkrijk onlangs besloten dat er geen regels worden overtreden zolang spelers de digitale goederen niet kunnen doorverkopen, maar ondertussen wordt de situatie daar wel in de gaten gehouden. Wanneer loot boxes uit videogames worden gehaald, dan moeten ze soms opnieuw gestructureerd worden.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone XS Max
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.